Referències bibliogràfiques i documents electrònics

Classificació dels llibres

Teoria

Filòlegs, folkloristes i altres estudiosos han dedicat força temps a intentar definir, anomenar i classificar tot allò que té a veure amb les endevinalles. Noms com Joan Amades o Margarida Bassols, entre d’altres, han permès acotar el terreny de l’endevinalla dins el vast territori de l’enigmística.

Reculls

Llibres que recullen endevinalles de diferents territoris, tant el català, com el Mediterrani, com endevinalles d’àmbit europeu.

Reculls per a infants

Reculls d’endevinalles editats pensant amb el públic jove, amb il·lustracions i textos, a vegades adaptats, per tal d’adequar-se al nivell lector dels més petits.

……………

Pràcticament la totalitat d’aquesta bibliografia és fruit d’un treball realitzat en el marc del Màster internacional en Llibres i Literatura Infantil i Juvenil (UAB / Banco del Libro de Venezuela), i elaborat per les alumnes Nati Calvo i Glòria Gorchs.
La majoria de documents citats en aquesta bibliografia es poden localitzar a les biblioteques públiques de Catalunya, a la Biblioteca de Catalunya, a la Biblioteca Rosa Sensat, al Centre de Documentació Artur Martorell i a les Biblioteques Universitàries Catalanes. Les webs dels respectius catàlegs són:
– Catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona: http://gw24-vtls.diba.es/vtls/catalan/
– Catàleg col·lectiu de la Lectura Pública de Catalunya: http://www.gencat.net/slp/vtls24/catalan/index.html
– Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) on s’inclou els catàlegs de la Biblioteca de Catalunya, el Centre de Documentació Artur Martorell i la Biblioteca Rosa Sensat : http://www.cbuc.es/ccuc/